Melodifestivalen

Lördag strax efter 20.00, familjen tittar på "melodifestivalen" sista uttagningstävlingen. Sibel, klädd i en lite konstig kreation har just avslutat. Nu sjunger Py Beckman, klädd i en lite Elton John inspirerad kavaj.  Bägge låtarna har mycket övrigt att önska sig. Innan 21.30 får vi se om de lyckas ta sig till final eller till "andra chansen".

Nu kommer tredje låten, månntro om den kan vara en vinnare? En totalt okänd kille, som gjort succé i Polen? Den startar som alla andra. En "fjortislåt" som nog inte går hem i Norge. Tycker att jag hört den förr..... Efter det följer en grupp som, enligt Måns Zelmerlöw, är en blandning av Abba och Bob Marley. Låter också som om man hört den förut.

En ung tjej klädd i gympaskor sjunger dagens första ballad. Hon har lånat fläkt från Carolas vinnarlåt, "Fångad av en stormvind". Nu kommer Pernilla, tippad som en av vinnarna, har aldrig vunnit en schlagerfestival, kanske detta blir storslam. Låten, helt okej, och Pernilla är ju en rutinerad artist. Kanske skulle man köra en liten vadslagning i familjen.

Låt nummer sju, satte inga spår, i alla fall inte hos mig. Låter lite 70-tal, men, men, inget nytt under solen. Så slutligen kom då den segertippade Jöback och låten var okej och han har ju en röst som överträffar det mesta, men lite av Kristina från Duvemåla lät det som .

Och så följer det som alla sett fram emot omröstningen. Som "gammal"  schlagerfestivalmotståndare är det denna del, som jag anser bara är till för TV-bolagens att "lura" pengar från det svenska folket, visst det går en del till Radiohjälpen, men... Tur att man inte är tonårsmamma längre. Då hade plånboken blivit tunn av alla röstningar som tonårsbarnen skulle knappa in.  Så följer då några spännande minuter, vilka går vidare? Både Pernilla och  Peter går vidare. Tjejen med gympadojorna går direkt till Globen, intressant. 

Nu följer nästa  "inkassering" fyra låtar skall det röstas om, vilka får en andra chans, vilken går direkt till Globen? Lätta på plånböckerna och ring eller sms:a. Då kom så kvällens höjdpunkt, ett ganska kul inslag, gamla schlagervinnare, som "dök" upp på scenen.

Och nu till resultatet. Till andra chansen gick Neo, grabben som gjort succé i Polen och Pernilla Wahlgren. Direkt till Globen gick då, förutom "tjejen i gympadojorna",  Peter Jöback.  Nu missar Pernilla sin brors bröllop, men vad gör man inte för "konsten".

tillagd

Hej hej!Har precis lagt in sidan i mitt utmärkta tillägg i Firefox, Morning coffee, kommer att läsa här om ofta, om ni sköter er alltså. Hoppas du skriver lite om LCHF?HerrBanan